This is a free Purot.net wiki
  • View:

Ellan kuva

Valitsin kuvan koska mielestäni se kuvastaa todella hyvin lähihoitaja työtä, työ on ihmisläheistä ja se välittyy kuvasta hyvin. Kuva tuo esille hyvin hoitajan ja potilaan välisen vuorovaikutuksen.

Kuvassa on ikkuna jossa on kaihtimet kiinni, eikä kuvan ikkunassa ole verhoja eli siitä välittyy laitosmainen mielikuva. Sairaalasängyn vuodevatteet on neutraalisen väritön, valkoinen väri vaikuttaa tuomaan sairaalaan jonkunlaisen "rauhallisuuden" tunteen. Sairaalasänky itsessäään on kanssa aika väritön. Hoitajan vaatteet on valkoiset, mutta mielestäni hoitajan vaatteet voisi olla jollakin tavalla kirkkaamman väriset tai edes jonkun muun väriset kuin valkoiset, ne näyttävät tylsiltä. Kuvassa ei näy varjoja.

Kuva on otettu viistosti ylhäältäpäin jotta kuvasta näkyy miten ihmisläheistä työ on, kuvasta on rajattu mahdollimman todenmukainen kuva eli kaikki muu turha pois kuten yöpöytä. Kuvassa näkyy kaikkein oleennaiset jutut eli potilas ja hoitaja ja jätetty kaikki muu turha pois. Kuva tuo esille  hyvän potilas-hoitaja suhdetta, luottamuksen, onnistumista, hymyä, iloisuutta ja lämminhenkisen tilanteen. Kuva viestittää hyvin miten lämmin hoitajan ja potilaan suhde on, myös että potilas on tyytyväinen saamaansa hoitoon koska nainen hymyilee.

Kuva vaikuttaa hyvin ammattimaiselta ja todenmukaiselta jossa hoitaja tietää mitä todella tekee.

Lähde: https://www.google.fi/search?hl=fi&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1600&bih=789&q=sairaanhoito+ja+huolenpito&oq=sairaanhoi&gs_l=img.1.4.0l10.945.3165.0.5272.10.7.0.3.3.0.146.434.6j1.7.0....0...1ac.1.64.img..0.10.446.gHjA6YR7ZxY#hl=fi&tbm=isch&q=l%C3%A4hihoitaja&imgrc=tSJHOl8kUjH-DM%3A

Hoitajan mietteitä: On ilo auttaa sairastuneita ihmisiä, vielä jos potilas on yhteistyö haluinen. Hoitaja kumminkin miettii miten voisi parantaa potilaan olotilaa.

Potilaan mietteitä: On se hyvä että jossain ees saa kunnolista hoitoa ja että hoitajat on vielä todella mukavia. Ja että vuorostaan hoitajat käyvät parantelemassa tyynyjä ja kyselemässä vointia. Hän tuntee itsensä hyvin hoidetuksi.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

Hyviä perusteluja!
mervikuismanen   (25.01.2016 13:01)
 

Toit tekstissä hyvin esille kuvan yksityiskohdat ja kuvan tunnelmaa siitä kuinka ihmisläheistä kyseinen työ on.
tinkajeea   (25.01.2016 13:00)