This is a free Purot.net wiki
  • View:

Jennin artikkeli

Tove Jansson pääsi kansainväliseen sarjakuvan kunniagalleriaan.

Tove Jansson (1914-2001) ja Carl Burgosin (1916-1984) ovat kaksi uutta jäsentä sarjakuvan kunniagalleriassa. Kansainvälinen sarjakuva kunniagalleria on saanut nimensä Yhdysvaltalaisen sarjakuvataiteilija Will Eisnerin mukaan, Joka vuosi tulee lisää jäseniä tällä hetkellä heitä on yli toistasataa. Comic-Con International ylläpitää kunniagalleriaa. Comic-Con International on suuri sarjakuviin ja muuhun populaarikulttuuriin keskittyvä festivaali, joka järjestetään Kalifornian San Diagossa. Sarjakuva-alan Oscarit jaetaan Comic-con festivaaleilla he jotka voittavat pääsevät kunniagalleriaan. On kaksi tapaa päästä mukaan tähän palkintoihin on arvovaltainen tuomaristo ja ammattilaisista koostuva äänestäjäjoukko. Jansson ja Burgos pääsi tuomarien valitsemana kunniagalleriaan. Heinäkuussa festivaaleilla on vielä kolme ehdokasta he ovat: Edward Gorey, Matt Groening (simpsonien luoja) ja ranskalainen Jacques Tardi. (Ahola 2016)

Tove Janssonin luonnehditaan valintaperusteluissa taiteilijaksi, jonka ”1930-luvun poliittiset pilapiirokset ja kuvitukset johtivat virtahevoilta näyttävien Muumien luomiseen” (Ahola 2016)

 

 

Helsingin sanomat, Foto Roos 8.2.2016

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.