This is a free Purot.net wiki
  • View:

Jennin media

Minun television käyttö lapsena oli aika suurta, koska olen ollut paljon sairaalassa ja en saanut juurikaan liikkua, silloin televisio oli minun paras ystävä.

Muistan että katsoin paljon erilaisia, muumit ja rölli taisi olla sellaisia mitä piti aina katsoa. My litle pony oli myös yksi suosikki. koulussa tuli paljon katsottua Tove Janssonia ja Astrid Lindgreenin koska meidän opettaja oli hulluna niihin.

Meillä oli pienenä suomenkielinen paksu satukirja josta isä aina luki meille jonkun sadun, kun oltiin siinä iässä että harjoitettiin itse lukemaan me saimme lukea isälle. Muistan myös kun isä aina lauloi meille mikki merihädässä, hän osasi niin hyvin muuttaa ääntä eri osioissa. Äiti on lukenut meille muumia ja paljon Astrid Lindgreeniä. Koska meille luettiin molemmilla kielillä niin oli tosi helppoa mennä sinne kouluun koska tiesin että miten aapinen meni.

Minulla on ollut aika outo musiikki maku pienenä rakastin joululauluja halusin laulaa niitä ympäri vuoden. Toinen musiikki joka oli tärkeää minulle on sås & kopp se tuli koulussa tosi tutuksi, käytiin katsomassa Robin Hood teatteria missä nämä oli mukana, minulla on vielä levy sieltä.

Meille tuli östra nyland ja Kouvolan sanomat, teininä alkoi tulemaan teini lehtiä niin kuin, suosikki ja cosmopolitan. En ollut juurikaan kiinnostunut lukemaan lehtiä silloin.

Taisin olla kolmannella kun meille tuli tietokone ja silloin olin tosi kiinnostunut siitä koska halusin purkaa sen osiksi ja katsoa että mitä se oli syönyt. Muistan että me saatiin sellainen peli kuin Manu ja Matti joka oli tosi tärkeä minulle, koska siinä ratkottiin pulmia ja jaksoin sen takia olla paikallani edes vähän aikaa.

Meillä on ollut paljon pelejä kotona ja koska meitä on kaksi lasta niin aina pysty pelaamaan, yleensä meidän serkku oli myös meidän kanssa niin oli tosi hauskaa pelata. Olen nuorin niin ei ollut hauskaa kun isommat voitti tai huijasi minua. Muistan varmaan parhaiten sellaisen pelin missä pelattiin elämästä mitä työtä tulet tekemään ja oletko naimisissa, onko lapsia. Koulussa pelattiin matematiikka pelejä missä oli leikkirahaa sen muistan tosi hyvin. Saamme nykyäänkin vielä joka vuosi joululahjaksi pelejä. Tiedän että saan tänä vuonna monopoli pelin koska olen jo muutaman vuoden halunnut sitä.

Nykyisin käytän joka ikinen päivä jotakin. Melkein aina tulee selattua päivän lehtiä joko sähköisesti tai niin sanottu vanhaan tapaan =) Olen totta kai Facebookissa suurin syy taitaa olla siihen se että voin pitää ystäviin ja sukulaisiin yhteyttä koska nykyään ihmiset asuu niin kaukana ja silti on kiva puhua heidän kanssa. Pelaan myös paljon siellä koska välillä pitää saada aikaa kulutettu. Me pidämme joka vuosi lautapeli-illan sukulaisen kanssa ja yleensä se sijoittuu jouluksi. Luen paljon kirjoja tällä hetkellä luen Katja Ketun Kätilö kirjaa ajatus oli että lukisin sen ennen kuin menen katsomaan elokuvaa mutta aika meni niin nopeasti koko kesänä niin että se pikkusen venähti. Luen myös paljon lapsille iltaisin yleensä ne kertovat prinsessasta ja jos ehdotat jotain muuta niin sehän ei käy olen lukenut frozen prinsessoista varmasti tuhat kertaa mutta mitä sinä et tekisi lasten puolesta. Sarjoja ja elokuvia tulee katsottua jonkun verran, paras sarja tähän asti on grey´s anatomy rakastan sairaala sarjoja missä näkee sairaalan raakaa puolta. Ylen syke sarjasta tuli myös yksi minun suosituimmista sarjoista odotan innoissaan että uusi kausi alkaa. Elokuvista pidän erityisesti toiminnasta mutta romantiikka on aika yleinen mitä minä katson. Yksi parhaista elokuvista on nälkäpeli elokuva toinen taitaa olla Mamma Mia elokuva joka kolahtaa tosi hyvin minuun. Musiikkia kuuntelen yleensä sitä mitä sattuu tulemaan radiosta, Radio Suomipop on yleisin asema mikä on päällä autossa. Musiikki on kyllä tosi suuri osa minun elämästä koska en pysty olemaan ilman sitä.    

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

Ne rakastavat sitä yhtä ja siks ne haluavat sitä. Onneksi saatiin joululahjaksi uusia kirjoja mitä on ollu aika hyvää luettavaa niitten mielestä.
jenni87   (25.01.2016 13:20)
 

Hienoa!

Miksi lapset haluavat usein kuulla saman sadun uudestaan ja uudestaan?
mervikuismanen   (25.01.2016 13:14)
 

Hyvä teksti!
Paljon on saman tyylisiä asioita, vaikka ikäeroakin on, ja asiat muuttuu ja tv-ohjelmat yms. lisääntyy jatkuvasti.
Kuvia olisi voinut olla. (:
zeny_   (25.01.2016 13:10)