This is a free Purot.net wiki
  • View:

Jenny

Moikka olen 17-vuotias lähihoitaja opiskelija Porvoosta. Asun vielä perheeni kanssa, johon kuuluu äiti, puoli-isä, kaksi nuorempaa veljeä sekä kaksi siskoa. Vanhempi siskoistani on kyllä jo muuttanut omilleen ja asuu Tampereella. Vanhempani erosivat kun olin seitsemän ja sen jälkeen olen muutamia kertoja nähnyt ja ollut yhteydessä isään. Nykyään emme ole yhteydessä ja olen isän nähnyt viimeksi noin kuusi vuotta sitten.

Olen harrastanut ennen kaksi vuotta telinevoimistelua. Lopetin telinevoimistelun, kun muutimme Porista Porvooseen. Porvoossa aloitin uuden harrastuksen, tanssin. Harrastin tanssia vuoden, kunnes ryhmä pienentyi niin paljon että siirtyi takaisin aloittavien ryhmään ja en halunnut enään jatkaa. Tanssin jälkeen harrastin puolivuotta sulkapalloa. Nykyään harrastan enemmän luovanpuoleisia harrastuksia. Piirtämistä ja kirjoittelua olen harrastanut jo monta vuotta. Nyt myös puolivuotta sitten innostuin luontokuvauksesta, joten tulee jonkin verran kuvailtua. Yksi mitä pidän myös jonkin laisena harrasteena on kynnet, tulee paljon itse tehtyä erilaisia kynsiä.

      

Musiikkimakuni on hyvin laaja ja kuuntelen musiikkia laidasta laitaan. Se mitä kuuntelen on aika pitkälti fiiliksen mukaan. Suurimmaksi osaksi kuitenkin tulee kuunneltua räppiä, poppia, house-, dance- ja remix tyylisiä biisejä sekä 80-90-luvun musiikkia. Mistään kovin raskaasta musiikista en tykkää.

Rakastan matkustamista, vaikka en ole koskaan matkustanut kovin kauas Suomen ulkopuolelle. Olen käynyt kerran Ruotsissa, ja sekin oli vain nopea reissu. Olen ollut kaksi kertaa Tallinnassa. Ensimmäisen kerran olin päiväreissulla ja toisella kerralla kolmen päivän. Muuten ei ole tullut matkusteltua ulkomailla, mutta Suomen sisällä senkin edestä. Toisaalta en edes tiedä haluaisinko välttämättä lähteä kovinkaan kauas Suomesta, vaikka joskus olisikin kiva päästä käymään Lontoossa ja Espanjassa.

Joka päivä tulee jo pientä matkaa tehtyä, kun Porvoosta kulkee koululle, Loviisaan. Opiskelen Loviisan amistossa lähihoitajaksi, toista vuotta. Opinnot ovat tällä hetkellä puolessa välissä, vaikka tuntuukin että vastahan sitä opiskelut aloitti.

Työkokemuksia opintojen kautta on tullut kahdesta erilaisesta harjoittelusta. Ensimmäinen työharjoittelu oli lasten kanssa, päiväkodissa alle 3-vuotiaiden ryhmässä. Toinen työharjoittelu oli vanhusten kanssa, tehostetussa vanhusten palvelutalossa muistisairaiden osastolla. Myös aikaisempaa kokemusta on päiväkodista, isompien lasten ryhmästä sekä olen ollut kahdessa eri kaupassa hyllyttämässä. Olen myös ollut kesätöissä vanhusten tehostetussa palvelutalossa vanhusten ulkoiluttajana. 13-vuotiaana aloitin Porvoon kaupungin nuorisotoimen järjestämässä duunirundissa, jossa käytiin siivoamassa erilaisissa paikoissa tarpeen mukaan. Olin duunirundissa mukana 4 vuotta, lopetin koska duunirundi vaihtui 4h:lle ja systeemit muuttuivat omasta mielestä huonompaan suuntaan ja en halunnut enään jatkaa. Joten siivoamisestakin on pientä kokemusta.

Tällä hetkellä suunnitelmiini kuuluu, käydä lähihoitaja opiskelut loppuun ja erikoistua kahteen eri osaamisalaan, lapsiin ja nuoriin sekä vanhustyöhön. Viimeiset opiskelu vuodet tulen opiskelemaan Porissa. Kesän/syksyn aikana viimestään tarkoitus muuttaa omaan asuntoon, jotta syksyllä voisi normaalisti jatkaa opiskeluja. Erikoistumisen jälkeen aijon jatkaa ammattikorkeakouluun. Sen suhteen asiat ovat vielä vähän avonaisia, mutta tässä vielä aikaakin miettiä. Opiskelujen ohessa teen myös töitä vanhusten kanssa, ja sitä työtä tulen varmaan tekemään suurimmaksi osaksi.

   

 

 

 

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.