This is a free Purot.net wiki
  • View:

Jennyn artikkeli

Turvapaikanhakijat pakotettu pitämään värikkäitä rannekkeita Walesissa - aiheuttanut huutelua ja pelkoa

Hanna Gåsten kirjoittanut turvapaikanhakijat pakotettu pitämään värikkäitä rannekkeita Walesissa - aiheuttanut huutelua ja pelkoa (IL.fi 25.1.2016) Artikkelissa kerrotaan että turvapaikanhakijoille Walesissa annettiin värikkäät rannekkeet, jotka edellyttävät kolmeen ateriaan päivässä, jos rannekkeen ottaa pois, ei saa ruokaa, eikä ranneketta pysty enää itse uudelleen kiinnittämään. (Gråsten,2016)

Valitsin aiheen, koska turvapaikanhakijat myös liittyvät Suomeen ja Suomeen on tullut paljon turvapaikanhakijoita. Aihe on ajankohtainen sekä vaikuttaa myös paljon lähihoitajiin. Vanhusten palvelutaloista tehdään turvapaikanhakijoille turvakoteja, asiakkaita ja henkilökuntaa joudutaan siirtelemään uusiin paikkoihin, sekä turvakodeissa vaaditaan jonkinlaista henkilökuntaa. Sekä aihe oli myös mielenkiintoinen, koska ei keltään voida vaatia pitämään rannekkeita saadakseen ruokaa.

"Meidän piti kävellä majoituksesta kymmenen minuutin matka ruokapaikkaan. Tie oli usein vilkkaasti liikennöity. Välillä kuljettajat, jotka näkivät rannekkeet käsissämme, alkoivat tööttäämään ja huudella ikkunoista "Menkää takaisin kotimaihinne". Osa kommenteista oli todella kamalia." (Grästen 2016)

Jenni Holopaisen mielestä ei ole Suomea ajatellen hyvä että turvapaikanhakijoita lisääntyy, koska Suomi on muutenkin konkurssin partaalla. Eikä ole oikein ottaa turvapaikanhakijoita Suomeen, eriasia olisi jos tulisi lapsia ja naisia pakoon sotaa, mutta ei ole oikein että tulee vain raavaita miehiä. (2016, Holopainen)

 

 

Gråsten, Hanna 2016. Turvapaikanhakijat pakotettu pitämään värikkäitä rannekkeita Walesissa - aiheuttanut huutelua ja pelkoa http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016012521012387_ul.shtml 25.1.2016

 

 

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.