This is a free Purot.net wiki
  • View:

Tinkan kuva

Valitsin kyseisen kuvan koska se on ehkä lähimpänä omia haaveitani, eli siis työskennellä lasten kanssa. Minun oli pakko valita juuri tämä kuva, koska se on niin suloinen ja siinä näkyy lapsen ja hoitajan välinen lämminhenkinen yhteys.

Näen kuvassa keltaisen kynäpurkin, ja erivärisiä kyniä, pöydälle purkin viereen on asetettu keltainen kynä. Hoitajalla on päällään sininen paita, ja hänen viereensä pöydälle on asetettu sininen kynä. Vasemmalla taustalla näkyvät kaksi punaista laatikkoa ja oikealla puolella vihreä verho. Kuvassa on kaikki päävärit, punainen, keltainen, sininen ja vihreä. Nämä värit korostavat valoa, iloa ja lämpöä jota kuvasta hehkuu. Kuvan lapsella on myös värikäs kaulakoru joka piristää kuvan tunnelmaa, vaikka se pieni yksityiskohta onkin. Tässä kuvassa ei paljoa varjoja näy.

Kuva on otettu aika läheltä, se on otettu lapsen korkeudelta, jolloin nähdään paljon paremmin ja läheltä mitä kuvassa tapahtuu. Hoitaja on kyykyssä, eli myös lapsen tasolla jolloin nähdään kuva myös lapsen näkökulmasta. Kuvasta on sumennettu tausta, jotta kuvan päähenkilöt erottuvat paremmin.Ilon ja naurun tunnelmat saadaan kuvattua paremmin, kun kuvan katsoja kiinnittää huomionsa lapseen ja hoitajaan.

Tässä kuvassa on lämminhenkisyyttä, iloa, naurua, joka huokuu sekä lapsesta, että hoitajasta.                                                                                 

Kuva pyrkii viestimään hoitajan ja lapasen välistä tunnelmaa, iloa ja naurua, ja sitä kuinka hauskaa heillä voi yhdessä olla. Nyt esim. sorminukeilla leikkiessä.          

Kuva herättää iloisia ja mukavia tunteita, kuvassa näkyy kuinka isossa roolissa hoitaja on laspsen kanssa ja minkälainen heidän välinen suhteensa on ja myös siitä, kuinka paljon lapsi pitää hoitajastaan.

Hoitajan mietteitä: Kuinka mukavaa oli taas tulla töihin kun sai piristettyä pienen ihanaisen tytön päivää. Sorminuket sopivat niin hyvin monenlaisiin tilanteisiin. Tehtävien tekokin sujuu paremmin kun sorminuket ovat apuna oppimassa.

Lapsen ajatuksia: Vaikka aamulla en millään olisi jaksannut herätä ja lähteä päiväkotiin niin kuinka kivaa oli tullakkaan päiväkotiin. Ehdottomasti päivän kohokohta on kun saa leikkiä värikkäillä, hauskoilla sorminukeilla hoitajan kanssa. Mikä voisikaan olla kivempaa.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

Hyvin kirjoitettu.
jenni87   (25.01.2016 13:05)
 

Kuva on erittäin totuudenmukaisen näköinen ja teksti oli hyvin kirjoitettu!
ellajeea   (25.01.2016 13:01)
 

Hyvä ammatillinen näkökulma!
mervikuismanen   (25.01.2016 12:59)