This is a free Purot.net wiki
  • View:

Jenni

Moi olen 28 vuotias perheen äiti. Minun perheeseen kuuluu kaksi lasta ja mies, toinen lapsista on oma ja toinen puolison. Minun tyttö on 6 vuotias eli meillä on aika perus arkielämää joka pyörii koulun ja kodin välillä.

Opiskelen lähihoitajaksi Loviisassa joka on ollut minun haave pienestä lähtien. Tein töitä ravintolassa ennen tätä. Olen ollut 10vuotta töissä samassa ravintolassa ja se alkoi olemaan minulle liikaa. Varmaan suurin syy lähtee uudestaan opiskelemaan on ollut se, että tiedän että mitä minä haluan tehdä minun elämän kanssa.

Oli ihanaa huomata että tämä ala on niin minua varten ja että vaikka olisi tylsiä teoria tunteja niin jaksaa hyvin silti kuunnella ja olla mukana.

En oikeastaan harrasta mitään kun ei ole aikaa, mutta meillä on pieni sali kotona niin siellä tulee tehtyä jotain. Olen ennen pelannut salibandyä ja jalkapalloa mutta ne loppu aika traagisesti siihen että minun polvesta meni eturistiside poikki ja kolmen leikkauksen jälkeen sain valita kävelenkö ja lopetan pelaamisen tai pelaanko ja satutan itseäni niin että en pysty kävelemään enään.

Olen Loviisasta kotoisin tai itseasiassa Liljendaalista mutta asun nykyään Helsingissä perheeni kanssa. Minulla ei juurikaan ole kavereita mutta ne jotka on minun elämässä on sellaisia jotka ovat tosi läheisiä. Perhe on minulle tosi tärkeä, ilman niitä en olisi mitään.  Minun vanhemmat ovat eronneet olen äidin kanssa tosi läheinen, isän kanssa ei niinkään.

Kulttuuri on aika iso osa minun elämää, äidin puolelta on suomenruotsalaisuus ja isän suku tulee karjalasta ja sekin näkyy tosi vahvasti meillä.

Tulevaisuuden näkymät taitaa olla että valmistun lähihoitajaksi, pääsen opiskelemaan sairaanhoitajaksi/terveydenhoitajaksi. Muutto Hämeenlinnaan ja varmaan lisää lapsia eihän sitä koskaan tiedä minne tämä elämä vie.

En ole juurikaan ole matkustelu koska olen viettänyt aika paljon aikaa sairaaloissa minulla on munuistenvajaatoiminta, perheen rahat onkin mennyt siihen.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

Suomenruotsalaisilla on niin sanottuja ”kissan ristiäisiä” eli kaikkea juhlitaan oli se sitten nimipäivät tai kissan äidin veljen serkun lapsen ristiäiset. Kun taas karjaiset voivat olla tiiviisti yhdessä mutta ei ehkä vietetä enään niinkään muut kuin syntymäpäiviä. Molemmissa on silti se että suku on tärkeä ja pidetään huolta omistaan. Olen silti ylpeä että minussa virtaa molemmista kulttuureiden verta.
jenni87   (11.01.2016 12:53)
 

Kiinnostava, värikäs teksti!

Mitkä ovat mielestäsi suurimmat kulttuurierot karjalaisen ja suomenruotsalaisen välillä?
mervikuismanen   (14.12.2015 14:01)