This is a free Purot.net wiki
  • View:

Jennyn kuva-analyysi

Kuvassa on kaksi ihmistä, valkoista taustaa vasten. Kuvassa mies istuu sinisellä nojatuolilla. Nojatuolin selkänojassa on värikäs villapeitto. Nainen on kyykyssä miehen sivulla, vasemmalla puolella.

Nainen on vaalea ja miestä ainakin puolet nuorempi, mitä mies henkilö on. Mies on hyvin iäkäs, kaljuuntunut, ja myös hampaaton, mutta näyttää kuitenkin suhteellisen hyvin voivalta. Mies näyttää pirteältä ja jaksavalta, joka saattaa vaikuttaa siihen, miksi miehestä saa suhteellisen hyvin voivan kuvan. Kuvan henkilöillä on yhteistä raidalliset paidat vaikka kuvastavatkin vastakohtaisia värejä.

Mies nostaa molemmilla käsillä punaisia käsipainoja ylös. Käsipainot näyttävät noin 4kg (eli yhteensä siis 8kg) käsipainoilta. Molemmilla on hymy kasvoilla, kuvassa on siis iloinen, ja onnistumisen tunnelma. Kuvaan onnistumisen tunnelman tuo, kun mies saa nostettua käsipainot ylös. Kuva on luultavasti otettu vanhainkodissa, ja kuvassa on myös kuntoutuja.

Kuva voi viestiä siitä, että vaikka onkin iäkäs ihminen, niin kuntoutuksella voi olla vaikutusta, jos molemmat uskovat siihen, niin kuntoutuja asiakkaaseen kuin asiakas itseensä.

LÄHDE: https://www.hdo.fi/lahihoitaja-artikkelit-linkki/42-kuntoutuksen-osaamisala

 

Kuvan henkilöiden ajatuksia

Mies:

Miten ihana tunne, nyt on saatu käsipainot nostettua ylös. Ei se ollutkaan niin hankalaa, mitä aluksi kuvittelin. Ehkä jääräpäisyytenikin vaikutti asiaan kun en aluksi millään halunnut edes koskea käsipainoihin. Ehkä en olekkaan niin huonovointinen kuin luulen. Sairauksia kyllä löytyy vaikka muille jakaisinkin, mutta ainakin lihakseni toimivat.

Kyllä vaiva kannattaa, vaikka en olisikaan tähän pystynyt ilman noin hyvää kuntouttajaa. Miten omat suoritukseni voikaan vaikuttaa ihmiseen noin paljon, mutta mukavaa nähdä että kuntouttajani on noin tyytyväinen ja iloinen.

Jos kuntouttaja jaksaa vielä minua ja minusta ei ole hänelle vaivaa, niin ei sitä tiedä vaikka kuukauden päästä jaksaisinkin nostaa enemmän tai harjoittelemme muita lihaksia.

Kuntouttaja:

Onpas ihanaa nähdä taas yksi tyytyväinen asiakas. Niin täynnä positiivisuutta ja energiaa. Ei se aluksi kyllä helppoa meinannut ollakkaan, kun vastusteli lihasten ylläpitämistä kovasti, mutta loppu tulos aivan mahtava. Kyllä kannatti uskoa asiakkaan kykyihin kuin omiinikin.

Tämä uravalinta oli kyllä parhaimpia päätöksiäni koskaan. Vaikka välillä onkin paljon haasteita ja huonoja päiviä, loppu tulos aina positiivinen ja tyytyväinen asiakas. ihanaa että voin saada asiakkaan hyvälle mielelle ja vaikuttaa omalla tekemiselläni ja asenteellani asiakkaaseen noin paljon. Tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin!

 

 

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

Olet kirjoittanut tämän tosi hyvin ja kuvakin oli juuri aidon näköinen!
ellajeea   (25.01.2016 13:05)
 

Teksti on hyvin todenmukainen. Olet selittänyt asiat kuvasta yksityiskohtaisesti. Helppo lukea.
tinkajeea   (25.01.2016 13:04)
 

Pidin todella paljon tarinasta, ja kuva oli ihana.
jenni87   (25.01.2016 13:04)
 

Loistavat "tarinat"!
mervikuismanen   (25.01.2016 13:02)