This is a free Purot.net wiki
  • View:

Jonin kuva

Valitsemani kuva liittyi Helsingin sanomissa olevaan juttuun, jossa kerrottiin siitä, että Helsingissä saatetaan nostaa asiakasmaksujen ylärajaa jopa 30%.

Valitsin kuvan, koska se tuli sopivasti vastaan kun selailin uutiskuvia, josta voisin tehdä tämän analyysin, mutta myös siksi, että minusta on harmillista, että säästöt tuntuvat osuvan aina heihin, jotka sitä vähiten kaipaavat.

Kuvassa näkyy tavallisen näköinen valko-harmaan sävyinen sairaalahuone, jossa on kolme tuolia, sairaalasänky, kaappeja, ovi auki käytävään, erilaisia toimenpiteisiin tarvittavia välineitä ja valot, jotka valaisevat puolet huoneesta. Kuvassa näkyvät varjostukset syntyvät sairaalahuoneessa olevista huonekaluista.

Kuvan tunnelma on mielestäni melko steriili, kylmä ja kolkko, mutta samalla lämmin ja toivoa herättävä.

Tässä yhteydessä kuva oli suunnattu uutistenlukijoille, vaikka itse olisin valinnut toimittajana hieman elävämmän kuvan. Itse en keksisi kuvalle oikein muuta käyttötarkoitusta kuin, että se voisi toimia havainnollistavana kuvana sairaalahuoneesta. Se ei mielestäni herätä hirveästi tunteita tai ajatuksia, jonka takia sitä ei voi mielestäni hyödyntää muissa yhteyksissä.

Avoin ovi kuvassa voisi viestiä, että ovet ovat vielä kaikille auki, mutta ovatko ne jatkossa?

 

Lähde: http://www.hs.fi/paivanlehti/25012016/a1453608514194

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

Hyvää analysointia!

Osuvia kysymyksiä!
mervikuismanen   (17.02.2016 10:21)